Sådan giver du dit barn en tryg tilknytning.
Modul 2

Den anden vigtige ingrediens er OPMÆRKSOMHED.

Jeg møder mange, mange voksne, som beskriver deres barndom som rimelig god, uden de store svigt, men alligevel med følelsen af at mangle noget.

Det de ofte har manglet er oplevelsen af at blive set og mødt som dem de er.
At mærke en mors kærlige blik mens hun nysgerrigt og indlevende er sammen med sit barn er rent guf for den trygge tilknytning.

Barnet mærker ‘jeg er unik’, ‘ jeg er særlig’, og sammen med moderens kærlige interesse oplever barnet sig selv som et individ adskildt fra andre børn, sine søskende osv.

Oplevelsen af, at der er noget mor og jeg har sammen, at mor kan se forskelle og ligheder, mellem mig og mine søskende osv er et afgørende bidrag til den trygge tilknytning.

Ingen føler sig elsket i par eller som gruppe – vi føler os alle elsket individuelt.

Begynder du allerede at svede lidt over al den nærvær du skal overdynge dine børn med?

Don’t worry – det vigtige her er ikke kvantiteten, altså at du er mest muligt opmærksom på dit barn.
Det er kvaliteten, det at du virkelig ér der og tuner ind på dit barn.
Men Camilla, skal jeg så hele tiden lege med mit barn, på mit barns præmisser? Nej… det er ikke nødvendigt, og det er vi mange der fejlagtigt har troet.
Vi kan lege, men vi behøver ikke.

Dagens redskaber

Her er et par bud på nogle måder du kan møde dit barn med opmærksomhed i hverdagen.

Redskab 1:

Skru OP.
Vær sammen om vasketøjet eller en hvilken som helst anden praktisk aktivitet: gør et stort nummer ud af at sortere tøj, fylde maskinen, hælde sæbe i osv.
Tal sammen om det tøj I har fat i. Kommenter på det dit barn gør, ‘wauw du kan løfte den store bunke’, ‘Orv det er fars sure strømper du har der’ – hvad som helst. Det handler om at zoome ind på situationen og gøre den stor – på den måde oplever du den sammen med dit barn.

Redskab 2:

Skab noget sammen; feks en leg eller noget kreativt.
5 min indlevende leg hvor du gir den gas som en af hvalpene i Paw Patrol, eller som enhjørning, eller baby eller læge og gør lige det dit barn inviteret til.
Du kan sagtens sætte et ur og sige til dit barn “jeg vil lege den her leg indtil uret ringer, bagefter kan du selv lege videre”.

Fælles fordybelse i noget kreativt som du også finder en vis glæde ved. Spørg ind til dit barns tegning, modellervoks-kreation eller andet, prøv at se om du kan lave det samme som dit barn, spørg hvordan hun har gjort, om hun vil hjælpe dig osv.

Redskab 3

Giv dit barn taletid.
Inviter dit barn til at fortælle, eller på anden måde udtrykke sig om sin dag.
Måske kan I tegne barnets dag, nogle oplevelser fra dagen eller genspille det barnet har oplevet ved hjælp af dukker eller bamser.
Det handler om, at give dit barn opmærksomhed og vise interesse for, hvad dit barn har oplevet i løbet af dagen.

Mere inspiration og hjælp hvis du er blevet trigget

Hvis du gennem læsningen idag har mærket, at du også har en sorg over ikke at være blevet mødt som det unikke menneske du er og måske et savn til den kærlige mor du ville ønske du havde haft. Så er videoerne nedenfor til dig.

Videoen ‘Selvkærlighed’ er en terapeutisk øvelse, hvor du lærer at give dig selv dét du længes efter fra din mor. Mange voksne tror, at de har brug for deres mors anerkendelse, accept og kærlighed, men det er ikke muligt at hele dit barndoms-sår på den måde. Du har i stedet brug for at mærke kærligheden til dig selv – og den kommer inde fra dig.

Videoerne ‘Tilknytningsskabelon’ og ‘Vejen til heling’ er to sammenhængende moduler, der lærer dig, hvad der sker, når du bliver trigget i din egen tilknytning i samspil med dit barn. Gennem modulerne lærer du, hvordan du regulerer dig selv tilbage i tryghed, du vil med øvelse opleve, at du sjældnere og sjældnere bliver trigget, når du er sammen med dit barn.

 

Selvkærlighed

Jeg guider dig til at mærke, hvad du længes allermest efter at høre og mærke fra din egen mor. Jeg tager dig med på rejsen mod at give dig selv, lige det du længes allermest efter, der hvor du kan finde det, nemlig inde i dig.
18 min.

Tilknytningsskabelon

På dette modul lærer du, hvordan din tilknytningsskabelon kommer i spil i relation med dine børn. Du får øvelser til at identificere hvornår og hvordan din skabelon træder frem og forhindrer dig i at være den forælder du ønsker.
11 min.

Selvregulering

Her lærer du, at berolige og regulere dig selv, når din tilknytningsskabelon træder frem i relation med dine børn. Gennem kontinuerlig øvelse vil du opleve, at du bliver bedre til at rumme dit barn og sjældnere vil være i din skabelons vold.
21 min.

Vil du havde adgang til alle mine videoguides?
Du får den første måned til kun kr 99,- KUN via knappen her.